Karanac – Etno selo

Karanac – Etno selo

Etno selo Karanac, smješteno u srcu Baranje, 20-ak kilometara udaljeno od Osijeka, posljednjih godina postalo je magnet za brojne strane i domaće turiste koji uživaju u bogatoj gastronomskoj i turističkoj ponudi ovoga kraja. Karanac odiše ugođajem nekih davnih, prošlih vremena u kojima je svaka kuća imala svoju priču koja se polako prenosila s koljena na koljeno zadržavajući izvornost i stil života daleko od užurbanosti i vreve gradske sredine. Ovdje se dobro jede, moguće je provozati se originalnim seoskim kolima i spavati u autentično uređenim sobama. U živopisnim seoskim krčmama ponuda je temeljena isključivo na domaćoj proizvodnji hrane, a zalogaje redovito prati živa glazba. Svojom očuvanošću starih panonskih kuća s tri crkve i najduljim drvoredom trešanja Karanac spada u pravu kategoriju etno sela.
U selu postoji etno restoran «Baranjska kuća» u kojem možete kušati sva baranjska jela spravljena isključivo na otvorenoj vatri i u krušnoj peći. Smještaj se može naći u obiteljskim gospodarstvima «Sklepić» i «Ivica i Marica». 
Posjetiteljima etno sela Karanac na dohvat ruke su zanimljiva baranjska mjesta i znamenitosti, kao što su park prirode Kopački rit, brojni vinski podrumi, iločka vinska cesta, dvorac Eugena Savojskog u Bilju i dvorac obitelji Habsburg u Tikvešu. Baranja je uistinu pogodna za vožnju za sve vrste cikloturista, od onih željnih kulturnih, povijesnih ili prirodnih izazova ili pak hedonista.

Kontakt

Karanac
Slavonija