Heritage Hotel Life Palace

Heritage Hotel Life Palace

Život u središtu srednjovjekovne palače

Brojni su gradovi jadranske obale stari i mnogima su temelji zasađeni još u doba antike. No kako je vrijeme prolazilo i običaji se mijenjali, na obali su se u srednjem vijeku počeli pojavljivati suvremeni gradovi pod utjecajem naprednih ideja iz Europe. Prvi od njih bio je Šibenik, prvi pravi hrvatski grad čije su nezaboravne znamenitosti danas pod zaštitom UNESCO-a.

 

Za vladavine Mletačke republike Šibenik prepoznaje i prisvaja humanističke i napredne vrijednosti koje su stizale iz Venecije i doživljava kulturni i ekonomski procvat. U zlatno doba grada ovdje se živjelo odlično i još su posvuda prisutni tragovi bogatstva tadašnjih patricijskih obitelji - vidimo ih u raskošnim i velebnim kamenim palačama. U jednoj od njih, palači Draganić - Marenci, danas je smješten Heritage Hotel Life Palace, suvremeno mjesto luksuza i užitka u okrilju tisućljetne povijesti.

Mladen Požeg / Heritage Hotel Life Palace
Life Palace još uvijek nudi doživljaj patricijskog luksuza, još je uvijek ovo palača u pravom smislu riječi i vaša je da je istražujete po volji. Prozračni i prostrani interijer, iako više od pola tisućljeća star, opremljen je prema suvremenim standardima udobnosti i još uvijek je ovo kuća dostojna vlastele.

Dotaknite njezine zidove, tko zna tko ih je sve dotakao prije vas? Koliko plemića, pjesnika, prinčeva? U takvim se mislima čovjek lako može izgubiti jer se prošlost, onakva kakvu su živjeli imućni, ovdje još uvijek osjeća kao snažna struja.

 

Life Palace danas nudi jedinstveno iskustvo uživanja u okrilju povijesti - ovdje očuvani romanički portal, ondje gotička vrata s lunetom a tamo barokne kovane ograde; ovdje kamene posude za hranu i vodu s riječima "Amor Cani" - ljubav prema psima, ondje pitoreskni "žburtovi", prozorske niše koje pružaju pogled na ulicu i trg koji žamori životom već tisuću godina.

 

Dobrodošlica se ovdje izriče domaćim delicijama i slasticama iz vlastite patisserije i još se uvijek ovdje mogu kušati vrhunska vina i tradicionalna jela šibenskog kraja koja vrhunski chefovi pripravljaju od svježih domaćih namirnica. Povijest se ovdje doživljava s privatnim pogledom - prozor vaše sobe otvoren je u sve boje i zvukove slikovitog Medulićevog trga, crvenih krovova srednjovjekovnih kuća, raskošnih palača nekadašnje elite i mediteranski modrog neba. Ovdje se još uvijek uživa onako kako je znala uživati renesansna vlastela i Life Palace hotel još uvijek, barem na trenutak, nudi jedinstveno i luksuzno iskustvo života u središtu srednjovjekovne palače.

Kontakt

Trg šibenskih palih boraca 1
Šibenik
22000
Dalmacija - Šibenik