Adriana Hvar Spa Hotel

Adriana Hvar Spa Hotel

Razmazite svoja osjetila

Vrijeme odmora je vrijeme obnove, vrijeme kad se prepuštamo mirnijim, finijim stvarima i iskustvima i dopuštamo ljepotama svijeta da nas umire, izliječe i opuste. Nema puno mjesta na globusu koja mogu ponuditi toliko ljepota koliko pružaju otoci jadranskog arhipelaga, ti bogati, zeleni dragulji razbacani po mirnoj modrini najljepšeg europskog mora. Svaki od njih prepun je zavodljivih iskustava, boja i mirisa ali malo gdje ćete pronaći mjesto koje toliko dobro prepoznaje čovjekovu potrebu za blagotvornim odmorom poput Hotela Adriana Hvar Spa na otoku Hvaru, jednom od najpopularnijih turističkih destinacija na Jadranu.

 

Grad Hvar i okolica bogati su prirodnim ljepotama, kulturnim dobrima i vrijednim povijesnim spomenicima poput 400 godina starog općinskog kazališta - jednog od najstarijih u Europi - ili samostana u kojem sestre benediktinke već stoljećima vezu čipku od niti agave, rukotvorinu toliko posebnu da je danas štiti UNESCO. A Hotel Adriana je, jednostavno rečeno, mjesto gdje se o vama brinu. Ta topla, zdrava dobrodošlica počinje već s prvim vizurama otoka - asketska ljepota kamena, bujno i hladovito zelenilo, umirujuća pjesma cvrčaka i miris lavande koji do vas stiže nošen svježim vjetrom preko nevjerojatno tirkiznog mora. Čim stignete, dočekat će vas s osvježavajućim ručnicima namirisanim umirujućom hvarskom lavandom, aromatiziranom vodom ili proseccom i zdravim kolačićima od žitarica i meda koje je samo za vaš doček pripremio hotelski chef.

Mario Romulić / Sunčani Hvar
I vaša soba je mjesto ugode, posvećena odmoru i opuštanju. Posebnu će pažnju posvetiti kvaliteti vašeg sna i svaku vam večer poželjeti ugodan odmor uz kolačić od domaćeg meda.

Doručak je također bogato iskustvo - svježe, domaće namirnice, kozje mlijeko i sir s malih hvarskih gospodarstava, aromatični med s ružmarinom i žitarice koje ovdje pripravljaju sami - chef će vas rado podučiti toj vještini i povesti vas da upoznate lokalne farmere s kojima trguje. Vrhunska vina koje se ovdje toče, poput prestižnog i rijetkog Zlatan otok Auruma, prave se od autohtonih sorti iz brojnih i nadaleko poznatih hvarskih vinograda i ne može ih se kušati nigdje drugdje na svijetu. Isti bogati hvarski buket mirisa, okusa i aroma pratit će vas i kroz brojne opuštajuće wellness rituale koje nudi hotelski spa centar s bazenom s morskom vodom i saunama.

 

Na Hvaru kao da se i sama priroda brine o vašem boljitku. Ovaj otok broji najviše sunčanih dana na Jadranu i blagoslovljen je čistim morem i slanim zrakom koji imaju blagotvorna svojstva: da, ovdje čak i disanje liječi. Na vjetru se uvijek osjeća nota lavande koja na otoku raste u nepreglednim ljubičastim poljima, miris koji ovdje uspijevaju očuvati u eteričnim uljima i prirodnoj kozmetici - i tu će vam vještinu rado pokazati. Sve te boje, mirise, arome i zvukove prebogate prirode Hotel Adriana pretače u jedinstveno iskustvo odmora i poziva vas da im prepustite svoja osjetila.

Kontakt

Fabrika 28, Hvar
Hvar
21450
Dalmacija – Split