Dalmacija - Dubrovnik

Dalmacija - Dubrovnik

Kada govorimo o južnoj Dalmaciji, mislimo prije svega na njezino središte Dubrovnik, ali i na inspirativnu okolicu. Taj se grad nalazi na samome vrhu svjetskih ljestvica ljepote, a njegova je stara gradska jezgra na UNESCO-ovoj listi svjetske baštine. Mnogi će taj grad tisućljetne povijesti zvati i gradom muzejom, pri čemu je važno reći da on danas živi suvremenim životom čineći tako osobit spoj povijesti i suvremenosti. Dubrovačkim povijesnim zidinama, trgovima i ulicama prolaze danas ljudi iz cijeloga svijeta – od kojih i mnogi pripadnici svjetskoga jet seta – diveći se njegovoj ljepoti i uživajući u kulturnim priredbama po kojima je Dubrovnik poznat.

 

Razvijena i kvalitetna hotelska ponuda u samome gradu, obližnjemu Cavtatu kao i drugim središtima Dubrovačke rivijere u najužoj su vezi i s kongresnom industrijom. Gotovo da ni nema hotela koji uz smještajni dio nije investirao u velike i moderne kongresne dvorane i dvorane za sastanke te u svu ostalu infrastrukturu. Održati kongres u Dubrovniku i na njegovoj rivijeri stvar je prestiža. Taj grad jednako je tako zvijezda filmskih setova kao i promocije svjetskih marka automobila za koje se, poznato je, uvijek biraju u svjetskim razmjerima najatraktivnije lokacije. A Dubrovnik je, složni su mnogi, najbolji od najboljih… 

Dubrovnik
Ivo Biočina
Dubrovnik

Dubrovnik u sklopu Turističke zajednice grada Dubrovnika ima Kongresni ured, adresu za sve one koji o tome jedinstvenom gradu i mogućnostima održavanja konferencija, sastanaka i insentiva žele poslovnu informaciju.

 

Okolica Dubrovnika također je izuzetno zanimljiva te, zajedno s gradom, pruža velike mogućnosti za uspješne poslovne skupove svih veličina i maštovite insentive. Otoci dubrovačkoga arhipelaga pružaju priliku za odmor i ugodan boravak. Iako svaki za sebe atraktivan i lijep, izdvajamo otok Mljet na kojemu se nalazi i Nacionalni park Mljet. Po svojoj ljepoti, povijesti, ali i kongresnim mogućnostima poznat je i otok Korčula, potom Lopud i drugi, a brojne se znamenitosti nalaze i u obalnome dijelu južne Dalmacije.

 

Unutrašnjost te regije privlačna je poviješću, njegovanjem tradicije na kojoj se temelji i ovdašnja enogastronomska ponuda. Ljubitelji adrenalina tu će imati prilike okušati se u sportovima, uključujući i one ekstremne.

 

Jednostavno, južna Dalmacija s njezinim sinonimom i jednim od najljepših gradova na svijetu – Dubrovnikom, izgradila je i u kongresnoj industriji ponudu dostojnu te reputacije.